Vingerpieren

Walcon Vingerpieren

De scharnierende vingerpier is speciaal ontworpen om rechtstreeks te monteren aan de kade of als aanlegplaats in rivieren en havens. Een vingerpier bestaat uit thermisch verzinkt staal of aluminium frame met een hardhouten dek en is voorzien van betonnen of kunststof drijvers. De vingerpier is vooral geschikt voor locaties waar de waterspiegel weinig stijgt of daalt of waar er geen ruimte is voor hoofdsteigers aan de kade.

Kenmerken

  • Vingerpieren zijn volledig gelast met staal of aluminium
  • De staalconstructie is volledig thermisch verzinkt (EN ISO 1461)
  • Hardhouten dekken en fenders
  • Scharnierende constructie

Technische specificaties

Technische specificaties

Constructie
De constructie bestaat uit een gelast stalen of aluminium frame, waarbij de tussenliggers elkaar kruizen.

Belasting
De standaard nuttige verticale belasting is maximaal 1.5 kN/m2.

Vrijboordhoogte
Standaard een vrijboordhoogte van 500 mm.

 

Dek
Standaard wordt de dekconstructie uitgevoerd met hardhouten dekdelen. De hardhouten dekken worden voorzien van groeven om te zorgen voor een goede antislip. Tevens zijn de dekken vastgeschroefd met zelftappende roestvrijstalen schroeven. Ook is het mogelijk om het dek uit te voeren met GVK-roosters, thermisch verzinkte stalen roosters, houtcomposiet of andere houtsoorten.

Drijvers
De standaard Walcon drijvers zijn volledig gesloten en gemaakt van glasvezel versterkt beton. De binnenzijde is voorzien van polystyreen waardoor deze onzinkbaar zijn. Naast betonnen drijvers bieden wij ook de mogelijkheid kunststof drijvers.

Flexibele verbindingen
De flexibele verbindingen van de scharnierende vingerpieren bestaat uit roestvrij stalen bouten, en die worden afgesloten met een moer en splitpen met daartussenin een rubber. Hierdoor kan de vingerpier verticaal bewegen zonder horizontaal te verplaatsen.