Systeem 2000

Walcon Drijvende steigers

Systeem 2000 is één van de Walcon drijvende steigersystemen. Het systeem heeft een aluminium frame in combinatie met een hardhouten dek. Dit frame is uitermate geschikt voor het gebruik op rustige wateren. De steiger is langdurig getest op het gebruik in havenomgevingen, waarbij Systeem 2000 zich heeft bewezen als een kwalitatief hoogwaardig en duurzaam product.

Het aluminium systeem is modulair opgebouwd, waardoor het geschikt is voor elk ontwerp. Ook zijn verschillende vrijboordhoogtes mogelijk.

Kenmerken

  • Aluminium systeem
  • Modulair systeem toepasbaar voor elk ontwerp
  • Flexibel in het positioneren van de vingerpieren
  • Een systeem dat word toegepast op rustige wateren
  • Verschillende vrijboordhoogtes mogelijk

Technische specificaties

Hoofdsteigers (WS)
De hoofdsteigers zijn voor diverse doeleinden toepasbaar en in verschillende maatvoeringen leverbaar.

Standaard lengtes zijn: 11.46 m¹ en 7.46 m¹

Standaard breedtes zijn: 2.55 m¹, 1,92 m¹ en 1.64 m¹

Vingerpieren (SF)
De vingerpieren zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. De minimale breedte van een standaard vingerpier is 76 cm, waarbij het mogelijk is de vingerpieren op elke positie aan de steiger te plaatsen. Afwijkende lengtes zijn op aanvraag mogelijk. Langere lengtes zullen ondersteund moeten worden door een eindpaal.

Standaard lengtes zijn: 4.5 m1, 6.0 m1, 7.5 m1, 9.0 m1 en 10.5 m1

Constructie
De constructie van Systeem 2000 is een gelast aluminium frame, dat voldoet aan internationale normeringen: 6082 of 6061. De profielen van de drijvende steigers en vingerpieren worden gemaakt in speciale extrusiemallen, speciaal door Walcon Marine ontwikkeld.

Belasting
De standaard nuttige verticale belasting is, afhankelijk van het formaat van de steiger, 1.0 tot 2.5 kN/m2. Door toepassing van extra drijvers kan de nuttige belasting verhoogd worden.

Zie ook het Walcon Systeem 21 

Vrijboordhoogte
Standaard is een vrijboordhoogte van 500 mm. Andere hoogtes zijn op aanvraag mogelijk.

Dek
Standaard wordt de dekconstructie uitgevoerd met hardhouten dekdelen. De hardhouten dekken worden voorzien van groeven om te zorgen voor een goede antislip. Tevens zijn de dekken vastgeschroefd met zelftappende roestvrijstalen schroeven. Ook is het mogelijk om het dek uit te voeren met GVK-roosters, thermisch verzinkte stalen roosters, houtcomposiet of andere houtsoorten.

Drijvers
De standaard Walcon drijvers zijn volledig gesloten en gemaakt van glasvezel versterkt beton. De binnenzijde is voorzien van polystyreen waardoor deze onzinkbaar zijn. Naast betonnen drijvers bieden wij ook de mogelijkheid kunststof drijvers.

Verbindingen
Alle drijvende steigers worden gekoppeld door een rubberverbinding in combinatie met thermisch verzinkt of RVS bevestigingsmateriaal. Al deze onderdelen worden standaard bij de constructie meegeleverd.