Systeem 21

Walcon drijvende steigers: Systeem 21

Systeem 21 is één van de Walcon drijvende steigersystemen.  Het heeft een thermisch verzinkt stalen frame. De drijvers zijn gemaakt van beton en zijn op zes zijden gesloten. Systeem 21 is geschikt voor gebruik in kustwater, rivieren en binnenwateren. Walcon Systeem 21 heeft zich in de afgelopen jaren bewezen tot een zeer kwalitatief hoogwaardig en duurzaam product. De combinatie tussen een gelast frame en de modulaire onderdelen maakt het product tot een duurzaam en flexibel systeem. Naast het thermisch verzinken van de drijvende steigers kunnen wij deze ook gecoat leveren.

Het systeem dat al meer dan 40 jaar wordt toegepast!

Het Walcon Systeem 21 is één van de sterkste drijvende steigersystemen voor jachthavens en industriehavens. Het systeem is zo ontworpen dat het onderhoud aan de steiger minimaal is.

Onderhoud en service aan kabels en verbindingen is vaak een ding wat snel vergeten wordt in jachthavens. Systeem 21 steigers worden altijd voorzien van 2 kabelgoten met deksel en geven daarmee direct toegang tot eventuele kabels voor service en onderhoud zonder dat het dek verwijderd moet worden.

Kenmerken:

  • Product is volledig gelast
  • Opgebouwd uit UNP profielen 180 x 75
  • Volledig thermisch verzinkt (EN ISO 1461)
  • Modulair systeem geschikt voor elk ontwerp
  • Hardhouten dek en fenders
  • Vingerpieren per 50 cm te (ver)plaatsen
  • Verschillende vrijboordhoogtes

Technische specificaties

Hoofdsteigers
De hoofdsteigers zijn voor diverse doeleinden toepasbaar en in verschillende maatvoeringen leverbaar.
Standaard lengtes zijn: 11.46 m1 en 7.46 m1
Standaard breedtes zijn: 2.55 m1, 1.92m1 en 1.64m1

Vingerpieren
De vingerpieren zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en standaard voorzien van MH4 bolders. De minimale breedte van een standaard vingerpier is 70 cm, waarbij de vingerpieren per 50 cm aan de hoofdsteiger te verbinden is.

De standaard vuistregel voor de ideale maatvoering van een vingerpier is dat deze 75% van de bootlengte is, waarbij de standaard lengtes 4.5 m1, 6.0 m1, 7.5 m1, 9.0 m1 en 10.5 m1 zijn. Afwijkende lengtes zijn op aanvraag mogelijk. Langere lengtes zullen ondersteund moeten worden door een eindpaal.

Constructie
De constructie van Systeem 21 is opgebouwd uit een gelast stalen frame. Al het staalwerk is thermisch verzinkt volgens de norm EN ISO 1461.

Belasting
De standaard nuttige verticale belasting is, afhankelijk van het formaat van de steiger, 1.0 tot 2.5 kN/m2. Door toepassing van extra drijvers kan de nuttige belasting verhoogd worden.

Vrijboordhoogte
Standaard is een vrijboordhoogte toepasbaar van 500 mm. Andere hoogtes zijn op aanvraag mogelijk.

Dek
Standaard wordt de dekconstructie uitgevoerd in hardhouten dekdelen. De hardhouten dekken worden voorzien van groeven om te zorgen voor een goede antislip. Tevens zijn de dekken vastgeschroefd met zelftappende roestvrijstalen schroeven. Ook is het mogelijk om het dek uit te voeren met GVK-roosters, thermisch verzinkte stalen roosters, houtcomposiet of andere houtsoorten.

Drijvers:
De standaard Walcon drijvers zijn volledig gesloten en gemaakt van glasvezel versterkt beton. De binnenzijde is voorzien van polystyreen waardoor deze onzinkbaar zijn. Naast betonnen drijvers bieden wij ook de mogelijkheid kunststof drijvers.

Verbindingen:
Alle drijvende steigers worden gekoppeld door een rubberverbinding in combinatie met thermisch verzinkt of RVS bevestigingsmateriaal. Al deze onderdelen worden standaard bij de constructie meegeleverd.

Kabeldeksels
Systeem 21 wordt standaard voorzien van kabelgoten met deksels aan beide zijden. Door deze kabeldeksels ontstaat er directe toegang tot eventuele kabels en verbindingen voor service en onderhoud zonder dat het dek moet worden verwijderd. Deze kabeldeksels kunnen in zijn geheel of aan één zijde komen te vervallen. Als optie kunnen onder de kabeldeksels kabelgoten worden aangebracht.